Josefa Krause, propietària de la “casa dels Alemans”.

Als LXVI Jocs Florals de Nules, celebrats en 2019, resulta guanyador dels Premis d’investigació i divulgació, en la secció «Aspectes històrics de les comarques de Castelló» el treball de Miguel Ángel Sanz Juliá titulat La Casa dels Alemans.

En ell s’explica la raó del nom d’esta popular casa del carrer Major de Nules, actual seu de l’Institut Nacional de la Seguretat Social. Es tracta d’un antic hostal propietat d’una família d’origen austríac que formava part d’una colònia vinguda a València el segle XIX. Algunes d’estes famílies tingueren negocis i explotacions agrícoles a Nules i la Vilavella durant algunes generacions, i el seu pas per la Plana ha deixat nombrosos rastres.

El relat del pas d’estes famílies per Nules, amb el propòsit de partida d’entendre la referència als “alemans”, s’enriqueix progressivament; l’autor repassa amb rigor part de la història del segle XIX, i el relat resulta fascinant i per moments novelesc.

Inclou, a més, un annex amb una vintena de fotografies i documents de moltíssim interés que ens permet conèixer als protagonistes.

Es pot llegir “La casa dels Alemans” obrint el següent enllaç:

Miguel Ángel Sanz Juliá, «La casa dels Alemans» -IV Premis d’investigació i divulgació

Autor Miguel Ángel Sanz Juliá
Títol La casa dels Alemans
Edició LXVI Jocs Florals Vila de Nules, IV Premis d’investigació i divulgació.
Secció “Aspectes històrics de les comarques de Castelló”
Data de la publicació Divendres 23 d’abril de 2021, Dia del Llibre

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *