Continuem amb la digitalització de les actes dels sis Congressos d’Història i Filologia de la Plana (anys 1988, 1990, 1994, 1996, 1998, 2000, respectivament), organitzats per l’Ajuntament de Nules amb el recolzament de la Diputació de Castelló. En este cas compartim la segona edició que inclou com a apartats temàtics: història i filologia, és a dir, ja no hi ha un apartat específic de geografia.

Com explicàvem al publicar la primera edició, estos llibres estaven inclosos en la col·lecció “Sèrie estudis i investigacions”. Els congressos comptaven amb un Comité d’Honor, integrat per diferents autoritats polítiques i universitàries, i una Comissió Organitzadora més o menys variable, on trobem de forma recorrent a Ascensión Figueres Górriz, Ma José Carbonell Boria i Encarnación Simó i Querol, i en algunes edicions a Marisol González Felip, Vicent Felip Sempere, Manuel Pruñonosa Tomás, José-Vte Felip Monlleó, Ana Ma Doñate Górriz, Vicente Flich Felip, Rosa Monlleó Peris, Javier Gallart Vilar, Javier Vellón Lahoz, Remedios Rodríguez Alegre, Manuel Rosas Artola, Joan M. Botella Rubert, Remedios Rodríguez Alegre i Rosa Vedrí Ferrer.

Continuem amb la digitalització de les actes dels sis Congressos d’Història i Filologia de la Plana (anys 1988, 1990, 1994, 1996, 1998, 2000, respectivament), organitzats per l’Ajuntament de Nules a iniciativa de Vicent Felip Sempere. En este cas compartim la segona edició que inclou com a apartats temàtics: història i filologia, és a dir, ja no hi ha un apartat específic de geografia. 5 hist., 8 filolog (13 txt). La Comissió Organitzadora estigué formada per:

Ascensión Figueres Górriz
Ma José Carbonell Boria
Manuel Pruñonosa Tomás
Marisol González Felip
José-Vte Felip Monlleó
Ana Ma Doñate Górriz
Vicent Felip Sempere
Secretària: Encarnación Simó i Querol

Esta edició torna a tindre una gran diversitat temàtica i compta amb aportacions de gran interés. En relació més estreta amb el poble de Nules (tot i que tots els textos tracten sobre qüestions que afecten a la Plana en general o a pobles concrets) trobem el text Cofraries i festes al marquesat de Nules a finals del segle XVIII d’Alvar Monferrer i Monfort. Entre els textos trobem diferents aproximacions a temes rellevants per al nostre terme i per a la comarca que tenen sempre com a centre l’estudi de la història o de la filologia.

II Congrés d’Història i Filologia de la Plana

Títol II Congrés d’Història i Filologia de la Plana
Publicació en paper Ajunt. Nules i Dip. Prov. Castelló
Data de publicació del llibre Abril de 1990
Data de la publicació digital Divendres 19 de març de 2021
Descarregar

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *