Este és el quart volum de les actes dels sis Congressos d’Història i Filologia de la Plana (anys 1988, 1990, 1994, 1996, 1998, 2000, respectivament), organitzats per l’Ajuntament de Nules amb el recolzament de la Diputació de Castelló. Esta edició es va celebrar al nostre poble en 1996.

La Comissió Organitzadora explica amb molta precisió la intenció darrere d’esta celebració: “es tractava de recercar la màxima quantitat possible de dades referents a la comarca, i a la vegada de promoure una reflexió general entorn al nostre patrimoni Històric i Filològic”.

En esta ocasió comptem amb un total de 12 textos: 7 sobre història i 5 sobre filologia. Dins del grup dedicat a la història ens crida l’atenció que esta edició estiga centrada en la producció ceràmica. Suposem que es va establir com a tema, tot i que no apareix així explicitat a la introducció del llibre d’actes. És possible també que per eixe motiu siga un llibre d’actes menys extens, ja que la fixació d’un tema concret suposaria una reducció de la participació. La temàtica, en qualsevol cas, mereix un reconeixement, especialment en un territori amb tanta tradició.

Com hem explicat en altres ocasions, els congressos comptaven amb un Comité d’Honor, integrat per diferents autoritats polítiques i universitàries, i una Comissió Organitzadora més o menys variable, on trobem de forma recorrent a Ascensión Figueres Górriz, Ma José Carbonell Boria i Encarnación Simó i Querol, i en algunes edicions a Marisol González Felip, Vicent Felip Sempere, Manuel Pruñonosa Tomás, José-Vte Felip Monlleó, Ana Ma Doñate Górriz, Vicente Flich Felip, Rosa Monlleó Peris, Javier Gallart Vilar, Javier Vellón Lahoz, Remedios Rodríguez Alegre, Manuel Rosas Artola, Joan M. Botella Rubert, Remedios Rodríguez Alegre i Rosa Vedrí Ferrer.

Actes del IV Congrés d’Història i Filologia de la Plana. La Comissió Organitzadora estigué formada per:

Ma José Carbonell Boria
Ascensión Figueres Górriz
Vicente Flich Felip
José-Vte Felip Monlleó
Javier Gallart Vilar
Rosa Monlleó Peris
Javier Vellón Lahoz
Encarnación Simó i Querol

IV Congrés d’Història i Filologia de la Plana

Títol IV Congrés d’Història i Filologia de la Plana
Publicació en paper Ajunt. Nules i Dip. Prov. Castelló
Data de publicació del llibre Febrer de 1996
Data de la publicació digital Divendres 2 d’abril de 2021
Descarregar

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *