Edició original de ‘Seidia’, i fotografia del seu autor, Mn. Joaquim García Girona.

Als LXVII Jocs Florals de Nules, celebrats en 2021, resulta guanyador dels Premis d’investigació i divulgació, en la secció «Investigació lingüística sobre el valencià» el treball d’Óscar Pérez Silvestre titulat Del Maestrat a la Plana de Nules. Llengua, poesia i paisatges nostrats en Seidia (1920).

Fent menció a l’itinerari Maestrat-Plana de Nules, l’autor fa un detallat estudi del poema èpic de Mossén Joaquim García Girona (1867-1928), Seidia, incloent la presentació de l’autor, de l’estructura, l’argument i els personatges de l’obra, tot això en paratges coneguts de les nostres comarques i en el context històric de la presa de Borriana per part de Jaume I en 1233. En el text es rastreja les mencions als nostres pobles en l’obra de García Girona, amb fotografies dels distints indrets.

Óscar Pérez Silvestre és editor, junt a Ramon Paris Penyaranda, de l’obra de Joaquín García Girona Seidia. Poema valencià del principi de la reconquista, que publicaren per primera vegada en 2000 a l’editorial Saó i que s’ha reeditat en 2021 (Benicarló: Onada ed.).

Es pot llegir “Del Maestrat a la Plana de Nules” obrint el següent enllaç:

Óscar Pérez Silvestre, «Del Maestrat a la Plana de Nules» —V Premis d’investigació i divulgació

Autor Óscar Pérez Silvestre
Títol Del Maestrat a la Plana de Nules
Edició LXVII Jocs Florals Vila de Nules, V Premis d’investigació i divulgació.
Secció “Investigació lingüística sobre el valencià”
Data de la publicació Dimarts 2 de novembre de 2021

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *