L’extinta Canal 9 — Radiotelevisió Valenciana va generar una edat d’or de la producció audiovisual valenciana. Per la part que ens toca, va propiciar la creació d’una indústria de l’audiovisual pròpia i va permetre documentar la realitat del nostre territori des de la proximitat. Fruit d’aquells anys existix un monumental arxiu de gravacions dels nostres pobles que confiem que prompte estiguen disponibles per a tota la gent interessada. Mentrestant agraïm a totes aquelles persones que van gravar programes i que després han tingut la generositat de compartir-los en comptes de YouTube, en este cas els companys de FJGNtv.

Compartim un capítol del programa “El poble del costat”, una producció de Canal 9 en clau d’humor que tractava de la rivalitat entre pobles veïns. Els pobles escollits foren ací Nules i La Vilavella, que donaven molt de joc per la proximitat i per tindre un passat comú.

El programa es va emetre el dimarts 29 de novembre de 2011. És un programa lleuger, simpàtic, de només vint-i-dos minuts, en què reconeixem amb alegria a amics de Nulespèdia, alguns d’ells entrevistats en tant que entesos, com el nostre cronista, Vicent Felip Sempere, o el recordat Pepe Mezquita, o el secretari i majordom de la Capella de la Mare de Déu de la Soledat, Ramón Oliver; però també trobem opinant a Fina Darás, a Juan Molés, o a Lola Rodríguez i Encarna Coronado, “la Coloma”, a les que vam entrevistar com a representants de l’associació d’Ames de casa. I a molta més gent, per suposat.

De xirigota es parla de la rivalitat dels dos pobles, de “genolluts” i “llaganyosos”, en qüestions com la titularitat de la Mare de Déu de la Soledat, de la qualitat de la clemenules, la pertinença del Castell o la bravura dels bous al carrer. Com a programa d’entreteniment dóna gust trobar-nos amb una televisió de proximitat, amb cares i temes coneguts tractats amb humor.

«El poble del costat: Nules vs. la Vilavella», Canal9 2011

Títol «El poble del costat: Nules vs. la Vilavella», Canal9 2011
Producció Canal 9 – Radiotelevisió valenciana
Data d’emisió Dimarts 29 de novembre de 2011
Enllaç https://www.youtube.com/watch?v=zk4XjbCA00M

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *