Nom/Cognom Soledad Mechó Català
Data de naixement 27 d’octubre de 1965
Títol Sole Mechó, artista i professora vocacional
Categories dona, passió per la cultura, pintura, educació
Web www.solemecho.com
Exposició virtual Sole Mechó: Virtual Gallery
Contacte solemecho@gmail.com
Data de publicació Nulespèdia Dimarts 8 de febrer de 2022

En Sole Mechó (Soledad Mechó Català) trobem una mateixa passió per la docència i per la pintura, dos interessos que ha pogut barrejar en el seu treball com a catedràtica i titular de Dibuix a l’IES Gilabert de Centelles. Sabem que compta amb la complicitat i l’entusiasme de bona part de l’alumnat, a qui sap estimular i que gaudeix de la pràctica creativa més enllà de les manualitats.

Quant al seu treball pictòric, el seu procés fa un recorregut des dels inicis expressionistes a una pràctica virtuosa de l’impressionisme i del realisme, fascinant en els seus retrats i paisatges per la facilitat per al dibuix, per al color i per al traç, per la intel·ligència dels enquadres o per la intimitat i la proximitat amb els models. Perquè més enllà de la tècnica, hi ha poesia i estil en el seus llenços. En els retrats aprofundeix en les imatges íntimes, amb un clar vincle afectiu amb els models. En els paisatges transcendeix el motiu per a treballar la llum amb sensibilitat, cercant potser una certa espiritualitat, per convertir els llocs en espais amb sentit profund.

Sole ens va parlar també del seu gust per la pràctica de la pintura, el plaer de la disciplina. I seguint en este procés plaent, el gust pres als certàmens de pintura a l’aire lliure, a on regna la solidaritat i la camaraderia i hi ha nous espais per a l’experimentació i el joc de la pintura.

Ací baix compartim algunes de les seues últimes obres, on també pot veure’s una gran diversitat dins del treball figuratiu.  Hem organitzat els quadre començant pels retrats humans, seguint pels retrats d’animals i acabant amb els paisatges, on veiem des de quadres més bé ràpids, quasi esborranys que immortalitzen un moment concret, a d’altres més pausats i amb un treball més al detall.


Lucía.

Mi alma brilla en ti.

Nom/Cognom Soledad Mechó Català
Data de naixement 27 d’octubre de 1965
Títol Sole Mechó, artista i professora vocacional
Categories dona, passió per la cultura, pintura, educació
Web www.solemecho.com
Exposició virtual Sole Mechó: Virtual Gallery
Contacte solemecho@gmail.com
Data de publicació Nulespèdia Dimarts 8 de febrer de 2022

Bio

Sole Mechó Català és llicenciada en Belles Arts en l’especialitat de Dibuix a la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de València (UPV). Actualment és catedràtica i professora titular de Dibuix a l’IES Gilabert de Centelles de Nules.

Al seu currículum veiem que la seua experiència formativa i professional està relacionada amb la pedagogia, és a dir, amb l’ensenyament de les arts, però també amb la tecnologia i el disseny, amb la ceràmica (per a la que va estar becada en Disseny Ceràmic a l’Istituto Scientifico delle Industrie Artistiche ISIA de Faenza, Itàlia), el disseny gràfic, o, entre moltes altres coses, amb la pràctica artística. Des de 1987 ha participat en nombroses exposicions col·lectives i individuals, i en l’actualitat ens contava la seua passió pels certàmens de pintura a l’aire lliure, com ja s’ha dit.

A Nules està molt compromesa a l’Institut, del que ha sigut secretària i del que s’ha fet càrrec de la seua publicació: “MentsEnBlanc”. El seu currículum dóna fe de les seues preocupacions multidisciplinars i ocupa molts fulls de cursos realitzats i impartits, ponències, projectes d’investigació i d’innovació pedagògica, experiència laboral, exposicions, premis o publicacions.

Nosaltres li hem d’agrair a més la seua col·laboració amb el projecte “Passió per la Cultura”, que d’ara en avant agruparà totes les experiències de producció cultural i artística de Nules.

Abraç Roser & Tomàs.

L’últim abraç.


Abrazando mi memoria.


Marisol.


Horizonte azul.


Nona.


Messi.


Huracán.


Sky.


Mar de luz.


Sant Antoni.


Tardor 9/2012.


Almassora.


Amanecer 3/1/2017.


Alfondeguilla.


Xodos.

El Clot de la Mare de Déu.


Castell d’Adjeneta.

Les Coves de Vinromà.

Vilareal-Millars.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *